שתי בדיקות דימות עם תוצאות שונות

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/09/2019 | 14:13 | מאת: מיה

שלום רב אני בת 27.9 יש לי שני ילדים עקב כאבים בשדיים פניתי ל 3 כירורגים שא מצאו ממצא כלשהו . פניתי לרופא משפחה לאחר שכיווני אותו שאני מרגיש מין בלוטה קטנה בשד בשעה 7 , רופא המשפחה הפנה ל Us שד . עשיתי Us שד פרטי דרך אסותא וכיוון שהייתי צריכה לחכות שבועיים לתשובה פניתי לבדיקה אצל פרופסור לדימות בצפון עשיתי Us אצלה וקיבלתי תשובה תקינה אצטט את תשובתה . מבנה השדיים פיברוגלנודלרי . בשד ימין הודגמו שני נגעים סגלגלים קטנים באורך 7 מ"מ ורוחב של 3 מ"מ עם מרכז הדי , ברביע לטרלע ואחורית לפטמה המתאימים לבלוטות לימפה אינטרה ממריות תקינות . בשד שמאל , ציסטה זעירה בקוטר 4 מ"מ ברביע עליון ושתי קישריות בזנב השד בעלות אותן התכונות כמו בצד הנגדי ומתאימות גן כן לבלוטות לימפה תקינות במיקום אינטרה ממרי . אין עדות לנגע הדורש איפון רקמתי בבתי השחי אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות או בעלות מבנה פתולוגי . לסיכום birads 2 . היום קיבלתי את תשובת אסותו ונדהמתי לגלות שש ממצאים מוגדרים בצורה שונה אצטט את שד ימין ששם נמצא הממצא גושים סולידים : גוש 1 בשעה 8-9 כ 3 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש בגודל 0.40×1.00 ס"מ אובלי מוגדר היפואקגני. Birads : 4a ממצא חריג דרגת חשד נמוך. גוש 2 : רטרואריאולרית הודגם גוש בגודל 1.30×0.70 ס"מ אובלי לובולרי אקוגניות מעורבת מוגדר . Birads 3 ממצא כנראה שפיר . ציסטות : שעה 10 כ 3 ס"מ מאריאולה ציסטה בקוטר 0.7 ס"מ . בית שחי תקין Birads 4 a ממצא חריג דרגת חשד נמוך מצד אחד בדיקה תקינה עם ממצאים שפירים מצד שני בדיקה אחרת עם ממצא חשוד , כירורג המליץ לבצע עוד בדיקה אצל מכון אחר ואני לחוצה באופן חריף לא מפסיקה לבכות והמצב הנפשי שלי קשה . יש לציין שלפני שנה בחודש אוגוסט ביצעתי בדיקת Us אצל אותה פרופסור שביצעתי אצלה עכשיו וגם אז היה תקין אפילו birads 1. מה הסיכוי שלי להיות עם משהו ממאיר ? דודתי מצד האבא נפטרה מסרטן השד בגיל 52

הי מיה, נשמע לי שכדאי לפגוש כירורג כדי לדיין את כל מה שהעלית כאן, מטרת הפורום לענות על שאלות ממוקדות קצרות. את מוזמנת להגיע גם אלי - צרי קשר אם תרצי. נשמע שאת בריאה לגמרי אבל לתת הסבר - קצרה היריעה כאן בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד