שאלה לצוות הפורום: גוש ספק ציסטי ספק סולידי היפואקוגני ??

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

15/09/2019 | 10:39 | מאת: שרון 30

עשיתי בדיקת אולטראסאונד וקיבלתי פיענוח בו נמצא בשד אחד: גוש ספק ציסטי ספק סולידי היפואקוגני בעל גבולות סדירים בקוטר 1.0 ס"מ. גוש כמתואר בעל מאפיינים קרוב לוודאי שפירים. 3 BIRADS . מה זה אומר ומה לעשות??

הי שרון, מה הומלץ לך בתום הבדיקה? האם נבדקת עי כירורג/י ת שד? שתי האפשרויות הקיימות הן מעקב (לאחר 3-4 חדשים) או ביופסיה אפילו. הממצא נשמע לפי התיאור שפיר, ובגודל קטן יחסית. אם היה מעל 1סמ סביר שהיו מציעים ביופסיה. אני מציעה קודם להבדק ולשמוע חוות דעת של רופא שמכיר אותך יותר (גם מבדיקה אחת אבל אמיתית) :) מוזמנת ליצור קשר אם תרצי, בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד