כירוגיית שדיים / רפואת נשים

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

03/09/2019 | 00:35 | מאת: ה.א

גיל : 21 . גובה : 176 . משקל : 115 . סיבת פנייה : כאב ממושך . בתאריך : 21.10.2018 , באמצע משמרת ערב , עלה לי החום ל39 מעלות , והחלו השדיים להתנפח כשני כדורי רגל קטנים (הייתי אז מידה C) . היום - 03.09.2019 , לאחר חמישה רופאים , העניין לא טופל , ותשובה אחת , אחת נורמלית מדוע ישנו כאב ממושך , שלא נותן לי לחיות נורמלי ביום יום - לא קיבלתי . וד''א , היום , לאחר כמעט שנה של בירורים ללא מענה , הגעתי למידה - דאבל D . ------ תיאור : שד ימין , (נפוחה יותר משמאל פי 1.5 -מה שלא היה בעבר) , ורידים בולטים לאורך כל השד מלמעלה לכיוון הפטמה , צבע סגול/כחול בכחצי מהשד , כאבים באיזור התחתון של השד ובצדו (הימני) . כאבים נוספים , ההולכים ובאים - באיזור העליון לכייון בית החזה מעלה . *נקודה לציון - הפטמות כבר לא ''יוצאות/בולטות'' , כמו בעבר. ----- שד שמאל : (קטן פי 1.5 לערך) , וירידים בולטים , בעיקר כאב ההולך ובא (לא קבוע כמו בצד ימין) , גם כאן הפטמה לא ''יוצאת/בולטת'' כבעבר - יותר בכיוון של ''נבלעת''. הכאב בעיקר בצד השמאלי הוא בצד או למעלה . ----- גם בשמאל וגם בימין , (מה שלא היה בעבר) , ישנם גושים שניתן להרגיש - הגושים לא גדולים/בולטים , אבל יש מהם ולא מעט . ---- אני מציינת שכלל הרופאים לא יחסו למקרה הרבה - בעיקר אלו שטענו ''את רק בת 21'' ... לא צריך לשכוח שיותר צעירים ממני סבלו ממחלות זוועתיות בלי קשר לגילם .. --- המצב לא מזהיר והכאב לא חולף . החום בחודשים הראשונים , בא והלך - אפילו הגיע ל42 מעלות חום . כעת רוב החום הוא בשדיים עצמם , וכמובן הכאב הדוקרני שלא נותן מנוחה . --- אני אודה לקבל עזרה ממשית . כי ללכת לבית חולים , לחכות 12 שעות בשביל שכירוג כללי ימשש לי את השד ויאמר שהכל תקין ולא יבצע צילום/בדיקה מקיפה או לחלופין רופאת נשים שלא ידוע לה מה לעשות/רופאת משפחה ..וגם שכבר הגעתי לכירוג שד ואחרי אולטרסאונד (שלא מניב תוצאות ברורות) , לא קיבלתי תשובה . שאלתי , ממה זה יכול להיות ? לפחות הוא ענה בכנות : ''אני לא יודע'' . -- בסופו של דבר , הכי הרבה שאוכל לעשות זה ניתוח השטחת חזה באופן פרטי שבו אגלה באמת מה מתרחש בשדיים הכואבים . ולאחר מכן , אדה גם אם הייתה רשלנות רפואית או לא . -- אם ישנם פרטים נוספים שיסייעו לקבל הכוונה/ייעוץ מדויק ואצטרך להוסיף - אוסיף . תודה מראש

שלום לך, אני מבינה את הדאגה שאת נמצאת בה ואנסה לענות לכל הנקודות שהעלית. דבר ראשון חום גבוה - אם יש עליה שלו תקופה ממושכת - יש לעשות בירור ובאמת מקיף כולל תרביות דם ובדיקות דם ואולי גם צילומים כלל גופיים. לגבי השד - אם את בת 21 וללא גורמי סיכון (שווה שיחה רצינית במרפאה של כירורג/ית שד) באמת הסיכוי שיש מחלה קשה הקשורה לשד הוא נמוך. עדיין בודקים כמובן - ידנית ועי אולטראסאונד. לפעמים מחליטים על MRI. אני כן רוצה להבהיר שזה מאד נכון שהרבה פעמים איננו (גם רופאים מומחים) יודעים סיבה לשינויים בגוף או לכאבים וכל עוד אין משהו מאד בולט שחריג - הכל טוב. הרבה נשים סובלות ממיחושים וכאבים בשד - קבוע או לסירוגין, וגם לפעמים שינוי בצורה ובגודל. מעבר לזה קשה לי לענות בלי לבדוק אותך. ממליצה לחזור לכירורגית שבדקה אותך (או לפנות לרופאה נוספת) אבל להתמיד ולברר שלב שלב את הכל. בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד