השפעת נטילת הורמונים על השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/08/2019 | 11:45 | מאת: דליה

אני בת 44 נשאית brca 1. במשפחה אחות אחת חלתה בסרטן השד בגיל 42. לפני שנתיים הוצאתי שחלות כמניעה. סבלתי נורא מתופעות גיל המעבר(גלי חום ויובש נרתיקי). רופאת הנשים שלי נתנה לי הורמון דואביב ומזה 5 חודשים אני נוטלת דואביב. היא טוענת שאין שום בעייה לקחת למרות הנשאות וההיסטוריה המשפחתית. עדיין אני בפחד ורציתי לדעת מבחינת השד האם נכון לרחת דואביב. (הרופאה שלי אומרת שזה מכיל חסם לקולטני שד ורחם). אודה לתשובתך

22/08/2019 | 18:54 | מאת: הורמונים

מדוע התעלמת משאלתי? האם נטילת הורמונים לא רלוונטים לשד? זה בהחלט שאלה לכירורגית שד. אשמח לתשובתך

הי דליה לא התכוונתי להתעלם משאלתך. כן לפי הידוע לי יש השפעה של הורמונים על התפתחות סרטן שד, לא ברור לי מדוע נאמר לך שאין שום בעיה. אני גם בדרך כלל דוגלת בטיפול בתסמינים קשים (ציינת שסבלת נורא) מול סיכון לחלות מאוחר יותר, אבל לא הייתי מתעלמת מהסיכון. בריאות שלמה

04/09/2019 | 08:03 | מאת: דליה

תודה על תשובתך. מאוד מדאיג אותי שאף אחד לא שמע על הורמון דואביב. זה מערער לי את הביטחון שרופאת הנשים שלי בקהילה אומרת לי שמכל המטופלות שלה אני היחידה שנוטלת דואביב. ולעומת זאת מרכז מירב לנשאיות המליץ לי בחום! אם זה כזה מוצר טוב שחוסם קולטני שד ורחם אז הייתי מצפה שיומלץ לכל אישה בגיל מעבר. מאוד אודה לך אם תוכלי להתייחס ספציפית להורמון דואביב. אנא ממך אני מבולבלת...אני צעירה בת 44 ולא יודעת איך אוכל לחיות ללא ההורמון. בתקופה שלא נטלתי הייתי אדם שבור ואומלל.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד