כאבים בשדיים עם מירנה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

04/04/2019 | 15:30 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 42 עם התקן מירנה מזה 6 שנים ( לפני שנה החלפתי לחדש). לעיתים יש לי כאבים בשדיים וחולף. בשבוע האחרון יש לי כאבים בשדיים ( בחלק החיצוני בעיקר של השד, ויותר בשד ימין). תחושת כבדות , גודש, ובנגיעה. ביצעתי לפני חודש ממוגרפיה ואולטרסאונד שיצאה תקינה. הייתי היום אצל רופאת נשים בעקבות כך , שעשתה לי אולטרסאונד ברחם והתגלו מס ציסטות ועוד ציסטה בצוואר הרחם - תקינה. עשיתי בדיקת הריון בסטיק שיצא שלילי. הרופאה אמרה שנראה שזה הורמונלי, אבל שלחה אותי לעשות בדיקות מרקים ( ca-19.9, 125 ו 15.3) שאלתי אותה למה?? והיא אמרה שיהיה.. אמרה שהכל בסדר. שאלתי היא למה לעשות את הבדיקות האלו? רופאת הנשים אמרה לי למה לא?? אני מאוד לחוצה!! מה לדעתך יכול להיות? הורמונלי? האם הבדיקות הללו הכרחיות?

הי ליאת. כאבים בשדיים הם תופעה שכיחה, אמנם לא נעימה. לפעמים הם נובעים משינוי הורמונלי, לפעמים מתגברים או מתרבים עם הגיל. אם מדובר בכאבים ובדיקת שד היא תקינה ללא גושים (ואף הממוגרפיה תקינה) הייתי ממשיכה להיות רגועה. אין שום נזק בביצוע בדיקות לסימני סרטן ("מרקרים") למרות שהם באמת לא מספיק ספציפיים למצבי מחלה.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד