פענוח u.s לשד שמאל הסבר

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

19/03/2019 | 14:27 | מאת: תמרה

בת 31, הופניתי ע"י כירורג שד ל - u.s שד שמאל בעקבות תלונתי על כאבים תכופים. חזרתי לרופא שאמר שהכל בסדר. בכל זאת, אני מודאגת ואשמח אם תוכלי לקרוא את התוצאות: אין עדות לגוש סולידי או ציסטי. בבית השחי מודגמות בלוטות עם קורטקס מעט מעובה בעובי 0.6 ס"מ, מבנה הבלוטה שמור, ייתכן ראקטיבית. 3 birads

הי תמרה, נשמע שבשד אין ממצא כלל, ויש מספר בלוטות לימפה תגובתיות. הסברתי בעבר כאן בפורום שבלוטות תגובתיות בבית השחי הן ממצא ממש לא ספיציפי (לא ייחודי חס וחלילה לסרטן שד). יכול להיות בגלל זיהום קל ביותר כמו של שערה/גילוח או מדאודורנט או כל שריטה ביד. ממליצה לעקוב ע"י עוד US אחרי 3 חדשים

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד