פיברומות בשד- התייעצות

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

29/11/2018 | 18:27 | מאת: שרון

שלום רב, בת 29, בריאה בד"כ, במעקב שד כבר 10 שנים עקב מספר גושים שפירים, לפני שבועיים ביצעתי ביופסיה בגוש הגדול (3 ס"מ) ולהלן הממצא: Stromal fibrosis, no evidence of malignancy. האם היית ממליצה להמשיך מעקב או לנתח? כמו כן, הבנתי שיש לבצע U.S חצי שנה לאחר הביופסיה, מדוע? תודה מראש,כ שרון

הי שרון, לפי מה שאני מכירה - גוש אפילו שפיר אם מגיע לגודל של 3ס"מ מומלץ להוציא. כמו כן מבצעים מעקב כדי לראות שאין שינוי בצורה וגודל הגוש. גוש שגדל משמעותית יכול להיות שמומלץ להוציאו גם כן.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד