פענוח מונחים לועזיים בבדיקת us שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

17/10/2018 | 20:54 | מאת: אלית

רציתי לשאלמה הכוונה במונחים: גוש סולידי ,לא מוגדר, היפואקוגני, מה זה 4B BIRADS ממצא חריג 0דרגת חשד בינוני תודה

הי אלית. מקווה שעד עתה כבד נבדקת ואף עברת ביופסיה, ומקווה שהכל בסדר. גוש סולידי הוא מוצק (בניגוד לנוזלי - ציסטה), לא מוגדר - ללא שוליים ברורים, היפואקוגני - פחות "לבן" בבדיקת האולטראסאונד. BIRADS הוא דירוג של רופאי רנטגן (רדיולוגים)לכמה ממצא מסוים נראה חשוד. 4B כפי שכתוב היא דרגת חשד בינונית.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד