טיפולים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

05/07/2018 | 20:22 | מאת: אנונימית

שלום, אמא שלי בת 57 והתגלה אצלה גוש סרטני בשד ימין בגודל 1.7 סמ' ללא מעורבות של בלוטות. היא עברה ניתוח לכריתה מלאה ולאורך האשפוז הכירורג אמר לה שלדעתו יהיה צורך בהקרנות. לאחר תשובה של הפתולוגיה היא נפגשה עם האונקולוגית שאמרה לה שלדעתה יש צורך בכ 10 טיפולי כימו אחת לשבוע. מה יכולה להיות הסיבה שהיא צריכה כימו במידה ואין מעורבות של בלוטות? ואיך הגיוני שהטיפול מתבצע אחת לשבוע? תודה.

07/07/2018 | 07:35 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, קשה לי לענות על שאלתך בהעדר פרטים נוספים בעיקר סטטוס הרצפטורים ובאם נעשתה בדיקה מולקולרית של הגידול. כדאי שתתיעצו שוב עם האונקולוגית שתסביר לכם את השיקולים. ישנם פרוטוקולים בהם ניתנת כימוטרפיה פעם בשבוע. בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד