חיסון לאחר כריתת בלוטות הזקיף

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

04/07/2018 | 23:55 | מאת: רבקה

שלום לפני כ6 שנים עברתי כריתה והוצאת שתי בלוטות זקיף. מאז הכל בסדר. לפני יומיים קיבלתי חיסוני להפטיטיס א וטטנוס לקראת נסיעה. אחד מהחיסונים קיבלתי בזרוע בצד של הכריתה וכריתת בלוטות הזקיף. היום עשיתי אולטראסאונד שגרתי של השד ונראה שיש בלוטת למפה מוגדלת בבית השחי. קבעתי תור כבר לביופסיה במחט אבל עד אז רציתי לשאול האם יכל להיות קשר לחיסון שקיבלתי? עלי לציין שהזרוע כאבה לי מהחיסון והיה לי גם חום של 37.7. ושאלה נוספת האם טעיתי כשקיבלתי את החיסון בזרוע הזו? האם זה יכל לגרום לי לבעיות אחרות כמו בצקת? תודה

05/07/2018 | 06:48 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, כמובן שחשוב שאת ממשיכה את הבירור ועושה ביופסיה. יתכן מאד שהגדלת הבלוטה משנית לחיסון. עדיף להתחסן ביד השניה אך לא סביר שנגרם לך נזק מהחיסון ביד המנותחת בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד