כורד בשד כבר אוטוטו שנה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

05/06/2018 | 12:56 | מאת: יערה

שלום דר דינה... זאת אני עם המונדור בשד... אשמח לדעת משהו... יש לי את הכורד הזה אוטוטו שנה מכיוון השחי לשד... אם חלילה היה לי משהו בשד האם במשך השנה הזאת כבר היו רואים בהדמיות? 3 סונרים האחרון לפני חודש... בירדס 1...בת 33

05/06/2018 | 18:01 | מאת: פרופ' דינה לב

היי יערה בטווח של שנה היו אמורים לראות משהו בשד אם היה. בכל זאת כדאי שתבדקי שוב ע״י כירורג שד כדי להחליט באם יש צורך בהדמיה נוספת בבריאות, דינה

05/06/2018 | 19:18 | מאת: יערה

ביקשתי mri... אישרו לי כבר... אבל חוששת נורא..כי ממה שהבנתי זאת בדיקה רגישה מאוד...ומפחיד אותי שבמשך שנה יכול להיות פיספסו משהו.. למרות שנבדקתי ידנית אצל 3 כירורגים שונים...ו3 סונרים...

05/06/2018 | 19:31 | מאת: פרופ' דינה לב

אל תחששי בנוכחות בדיקות חוזרות הסיכוי הוא מאד קטן שימצא משהו חשוד. הבדיקה אכן רגישה אך מכיוון שאת מוטרדת מהמונדור היא תיתן לך שקט נפשי דינה

05/06/2018 | 20:13 | מאת: יערה

את מדהימה תודה על המענה המהיר... אעשה זאת..לטוב או לרע..

14/06/2018 | 19:28 | מאת: יערה

היי... לצערי הmri הראה גוש אובלי 6מ"מ בעל האדרה ממושכת בשד שמאל...בעל סבירות גבוהה כשפיר בירדס 3... את הכורד לא ראו.. הסונר לפני חודש וחצי לא הראה כלום היה בירדס 1...הומלץ סונר מכוון במידה ושלילי..לחזור על mri עוד חצי שנה... אני מבוהלת..תור לכירורג רק עוד 3 שבועות... בירדס 3 לא אמורים לקחת ביופסיה? למה לא הומלץ? אני מרגישה שיש בתוכי פצצה מתקתקת...בבקשה אפשר הסבר עד שאגיע לכירורג??

15/06/2018 | 13:53 | מאת: יערה

לא ממליצים ביופסיה במצב כזה??? למה הומלץ רק מעקב...

17/06/2018 | 07:39 | מאת: פרופ' דינה לב

בלי לבדוק אותך ולעבור על ההדמיות קשה לי לתת לך תשובה. מציעה שתקדימי את התור לכירורג לאור הלחץ ותבררי איתו. בכל מקרה בBIRADS3 הסיכוי לממאירות קטן מ2% ולכן ברוב המקרים לא מומלץ על ביופסיה אבל שוב ההחלטה היא פרטנית ולכן חשוב שתפגשי עם כירורג שד בבריאות, דינה

17/06/2018 | 12:04 | מאת: יערה

זה מה שנקרא mri בדיקה רגישה? הייתי צריכה להקשיב לכירורג הראשון שהייתי אצלו שאמר לי שהכורד הזה זה לא ממצא... אפילו לא ראו אותו בmri... הוא התנגד בתוקף שאעבור mri והסביר לי שיש אבחון יתר... חבל שהתעקשתי אצל כירורג אחר... לפי מה בוחרים אם לעשות ביופסיה? אני בת 33 יש לי ילדה בת 10... אין לי במשפחה סרטן שד.. ואני ממוצא קווקזי.. לפי זה לוקחים החלטה?

17/06/2018 | 20:34 | מאת: יערה

והאם את עובדת עם כללית מושלם?

19/06/2018 | 20:42 | מאת: יערה

סליחה על ריבוי השאלות דר דינה... נפגשתי עם הכירורג בדק אותי שוב..אין ממצא מישושי באזור הממצא בmri.. התכנית היא לעשות סונר מכוון ומעקב חצי שנתי...הסביר לי על רגישות הבדיקה וכו... הסונר המכוון נקבע לי רק בעוד 20 יום... האם זה קריטי? הכוונה רחוק מדי? ושוב סליחה ותודה

19/06/2018 | 22:12 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, בדיקה בעוד מספר שבועות היא מספקת דינה

16/07/2018 | 15:22 | מאת: יערה

דר שלום לך..קודם כל המון תודות על העזרה שלך ומענה התמידי... אחרי בדיקת mri בגלל הקורד היה גוש אובלי 6 מ"מ בירדס 3... בסונר מכוון קשרית היפואקואית בעל מרקם אחיד..מאורכת גודל 6.3*2.3 מ"מ מתאימה לממצא בmri... אבל הדירוג הוא שפיר birads2..האם ייתכן שדרגה ירדה? הטכנאית לא מצאה כלום בהתחלה וקראה לרופא..הרופא לקח לו המון זמן לאתר את הממצא... מה זה אומר לגביי? האם זה יכול להפוך לממיר? והוריד יכול להיות בגלל הממצא? למרות שהוא לא נקלט בהאדרה בmri?...התור שלי לכירורג רק חודש וחצי עוד... אשמח להכוונה..המון תודות

16/07/2018 | 21:02 | מאת: פרופ' דינה לב

כאשר ממצא מוגדר כבירדס 2 משמעו שהוא שפיר ואין סבירות לממאירות. תמשיכי במעקב כירורג שד והוא יוכל להנחות אותך לגבי המשל המעקב ובאם צריך ומתי לחזור על הדמיה בבריאות, דינה

16/07/2018 | 21:28 | מאת: יערה

הוא כתב קשרית מאורכת...זה גוש?? לא כתוב אובלי או עגול... רק מאורכת...סליחה על השאלות שוב ושוב ותודה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד