בדיקת ממוגרפיה - תוצאות

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

15/05/2018 | 10:04 | מאת: עדנה

שלום בת 60 ללא עבר סרטן השד. ממצאי הבדיקה: מרקם השדיים פיברוגלנדולרי סמיך על רקע זה קשריות זעירות מרובות מפוזרות בשני השדיים, אחת מן הקשריות בחלק עליון חיצוני של שד ימין בולטת יותר. מה זה אומר? תודה

15/05/2018 | 20:58 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, חסרים נתונים בתשובת ההדמיה שכתבת (BIRADS לדוגמה) בכדי להעריך את משמעות הממצאים. אני מניחה שמדובר בבדיקת ממוגרפיה וחובה להשלימה בעזרת US אם טרם בוצע. כדאי שתגשי לכירורג שד לשם בדיקה והוא יוכל להסביר את טיב הממצאים בקונטקסט המתאים. בבריאות, דינה

15/05/2018 | 21:05 | מאת: עדנה

Birads 0 בוצע us הרופא התקשר לעדכן שצריך לעשות ביופסיה האם יש סיכון למעצר סרטני?

15/05/2018 | 21:27 | מאת: פרופ' דינה לב

המטרה של הביופסיה היא לוודא בדיוק מה טיב הממצא ובאם שפיר או ממאיר שיעבור בקלות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד