ביופסיה תחת mri - שערי צדק

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

14/05/2018 | 16:32 | מאת: סיון בן שטרית

בימים הקרובים אני עוברת בדיקת ביופסיה תחת mri לאחר שהתגלה רק גוש ב mri הגוש לא נראה לא בממוגרפיה ולא באוטרסאונד בבדיקה הנ"ל אמור לגלות האם הגוש הוא סרטני? בנוסף יש לי נוזל מוגלה שיוצא מהפיטמה האם גם אותו בבדיקה הנ"ל?

14/05/2018 | 18:35 | מאת: פרופ' דינה לב

היי סיון, אכן הביופסיה מהגוש תקבע מה טיבו והאם שפיר או ממאיר. אני מעריכה שאת הMRI בצעו בגלל ההפרשה מהפטמה וישנה סבירות גבוהה כי ההפרשה הינה משנית לממצא שרואים בMRI. כמובן שאת חייבת להתייעץ על כך עם הכירורג המטפל ורק הוא, לאחר שיעבור על כל הבדיקות, יוכל לקבוע באם צריך בירור נוסף להפרשה בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד