גרד בפטמה ואודם בעטרה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

29/04/2018 | 19:52 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 36. עברתי בדיקת us בשדיים לפני כחצי שנה כשמונה חודשים שיצאה תקינה. בביקור אצל כירורג שד, התבקשתי לעשות שוב us שיצא תקין לפני כחודש. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש גרד שקצת קשה לוצר בדיוק היכון הוא- לעיתים בעטרה שסביב הפטמה למטה ולעיתים בחזה עצמו למטה. הלכתי לרופאר עור שנתנה מרשם לאלוקום. אתמול הפיטמה שינתה מעט את גוונה והיא אדומה יותר מהשניה. אציין שאני כעת במחזור. האם עליי להיות בלחץ נוכח העובדה שיש לי גרד ושינוי בגוון הפטמה? הus כאמור תקין... שניים תקינים בשנה האחרונה. בנוסף, כאשר אני לוחצת על השד יוצא ממנו מעט נוזל... רק בלחץ... אני לא מניקה כבר כמעט שנתיים.אין לנו היסטוריה של סרטן שד במשפחה.

29/04/2018 | 23:26 | מאת: פרופ' דינה לב

היי טלי, התלונות שאת מתארת הן משניות ברוב המקרים לשינויים הורמונליים או לסיבות שפירות אחרות שאינן מדאיגות. יחד עם זאת באופן לא שכיח יכולים להיות שינויים ראשוניים המעידים על מחלה נדירה יחסית - מחלת פאגט של השד, שיכולה להופיע גם ללא ממצאים ברורים באולטרהסאונד. לאור כך אמליץ שתבדקי שנית ע״י כירורג שד ותמשיכי בירור באם דרוש על פי המלצתו בבריאות, דינה

30/04/2018 | 06:23 | מאת: טלי

תודה על תגובתך. האם המחלה הזו היא מחלה ללא טיפול ? האם היא מביאה לסרטן? אני ממש חוששת. יש לי תור לרופא רק בעוד שלושה ימים ואני ממש בלחץ. זו מחלה לכל החיים?

30/04/2018 | 12:55 | מאת: פרופ' דינה לב

היי שירלי, כל עוד יש לך פגישה עם כירורג אז באמת שאת לא צריכה לדאוג. כמו שכתבתי לך הסבירות היא גבוהה שמדובר בממצאים על רקע שינויים הורמונליים ולא מעוררי דאגה. מחלת פאגט היא נדירה והיא מייצגת מחלה טרום סרטנית באזור הפטמה וכמובן מחייבת טיפול. בכל מקרה לפי התלונות שאת מתארת הסבירות לה אצלך מאד נמוכה. בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד