הפרשה מוגלתית סביב הפיטמה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

18/04/2018 | 13:46 | מאת: לורן

שלום, אני בת 23 בעבר היו לי כאבים באזור התחתון של החזה בתקופה שלפני המחזור אך זה עבר ומידי פעם מרגישה שזה חוזר לפני תקופת הווסת (סוברת כי זה מהורמונים) הבעיה החלה כאשר הופיעו לי מעין פצעונים מסביב לפיטמה כמו בלוטות קטנות שכאשר אני לוחצת עליהם הן מפרישות הפרשה לבנה ומעט אדמדמה מעין פצעי בגרות.. אשמח לדעת האם יש צורך לפנות לרופא וממה זה נובע תודה לורן

18/04/2018 | 14:01 | מאת: פרופ' דינה לב

היי לורן, בעור העטרה ישנן בלוטות בשם מונטגומרי המפרישות חומר שומני שתפקידו להגן מפני התייבשות הפטמה. זו אינה הפרשה מוגלתית. מה שאת מתארת מתאים לבלוטות אלו וזו בד״כ אינה בעיה או תופעה שמצריכה טיפול. כמובן שלא ניתן לקבוע אבחנה חד משמעית מבלי לבדוק ואני מציעה שתבדקי ע״י כירורג שד בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד