פרוש המושג ב.ל.אקסילריות

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

09/04/2018 | 20:52 | מאת: בל

היי, מצב של DCIS,דרגה בינונית. בתאור הניתוח הצפוי,נרשם:כריתת שד+ ב.ל.אקסלריות. האם הכוונה לבלוטות לימפה? בשיחה עם המנתח דובר על בלוטת הזקיף. לפי הבנתי ניתן להסתפק בכך במצב זה.(הבלוטות נקיות) אך נראה לי שזו לא כוונת המנתח. אודה לך באם תעזרי בהבנת כוונת המנתח. האם לא ניתן להסתפק בהוצאת בלוטת הזקיף?

09/04/2018 | 21:33 | מאת: פרופ' דינה לב

הי בל, באופן עקרוני (ולא ספציפי לך כי אני לא יודעת את כל הנתונים) DCIS מדרגת התמינות בינונית אינו מצריך כריתת קשריות כלל. הסיטואציה שבה אנו חורגים מכלל זה הוא כאשר יש אינדיקציה לבצע כריתת שד ולא כריתת הגידול בלבד (לפי מה שאני מבינה אצלך אכן נקבע כי קיים צורך זה - האם נכון? למה?). במקרים של כריתת שד בעבור DCIS מומלץ לבצע כריתת קשרית הזקיף בשל הסיכוי (הקטן אמנם) שהאבחנה הסופית תראה מחלה חודרנית ואז לא ניתן יהיה לחזור ולבצע כריתת זקיף. כריתת זקיף היא מספקת ואין צורך בד״כ בכריתת בלוטות מלאה. בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד