תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

01/04/2018 | 19:47 | מאת: אנונימית

היי אמא שלי בת 56 עברה בדיקה שגרתית של אולטרסאונד וממוגרפיה לאחרונה שהיא מבצעת כל שנה באופן קבוע... לפני הבדיקה גם הייתה לה הפרשה דמית מהפטמה בשד ימין הממוגרפיה נמצאה תקינה אך באולטרסאונד נמצא בשד ימין גוש היפואקוגי לובורלי 1.7 ס"מ וציסטה 0.7 ס"מ ללא בלוטות מוגדלות Birads 4d הכירורג אמר שרב הפעמים מדובר בשפיר אך יש לבצע ביופסיה. כמובן שהיא קבעה תור לביופסיה אך ההמתנה מייאשת... ומדברים שקראתי באינטרנט זה לא נראה מעודד במיוחד... מה הסיכוי שמדובר באמת בשפיר במקרה כזה? והאם מדובר בגילוי מוקדם?

02/04/2018 | 06:28 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, אני מניחה שהתכוונת birads4b?? לפי קטיגוריזציה זו סבירות גבוהה מ50% כי מדובר בממצא שפיר. בנוכחות דמם מהפטמה, בסבירות גבוהה מדובר בפפילומה. בכל מקרה כדאי להמתין לתשובת הביופסיה לשם החלטה על המשך בירור וטיפול בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד