האם כדאי לעשות בדיקת ממוגרפיה?

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

15/12/2017 | 13:45 | מאת: נורית

שלום רב, אני בת 38 ועקב סיפור משפחתי של סרטן שד אני במעקב כבר כמה שנים (לא מדובר במשהו גנטי, אבל בהרבה מקרים במשפחה). יש לי שד צפוף ובבתור אצל הרופא היום הוא לא מצא גושים בבדיקה ידנית (למרות שבעבר היו גושים שפירים) והפנה אותי לממוגרפיה ואולטראסאונד ( עד עכשיו היתי עושה רק אולטראסאונד) . אני מפחדת מהקרינה של הממוגרפיה ולכן רוצה לשאול האם מומלץ? אם כן, האם יש סוגי ממוגרפיות פחות מסוכנות ? תודה, נורית

17/12/2017 | 21:16 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, לאור הסיפור המשפחתי של סרטן שד אני ממליץ להתייעץ עם אונקו-גנטיקאי ע"מ שיעריך את הסיכון שלך לחלות. לנשים שהסיכון שלהן לחלות בסרטן שד במהלך חייהן עולה על 25-30% מומלץ לבצע MRI שדיים פעם בשנה. בדיקה זו מאד רגישה ונטולת קרינה. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד