שאלה בנוגע לגוש שנמצא בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

11/10/2017 | 21:26 | מאת: לירון

שלום רב, כירורג השד מצא לי גוש. נערך mri שקבע שהוא שפיר אך עדיין יש לי חששות. נשלחתי לבדיקת ממוגרפיה שהמכון לא רצה לעשות כי אני צעירה מדי (בת 33). 1. האם חשוב להוציא את הגוש? 2. האם בהנתן מגע בשד זה יש סיכוי שהגוש יגדל או חלילה יהפוך לממאיר? תודה, לירון

15/10/2017 | 18:56 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, לפי ה- MRI הממצא שפיר ואינו דורש התערבות אלא מעקב בלבד. אם עדין אינך שקטה, ניתן לבצע ביופסיה או לכרות את הגוש בניתוח. עליך לדון עם כירורג השד לגבי האפשרויות הנ"ל. מגע בשד לא יהפוך את הגוש לממאיר. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד