לאחר ידה דוקט מורחב עם תוכ מעט סמיך

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

27/09/2017 | 00:13 | מאת: אירית

שלום רב ד, תחילה תודה רבה על הנכונות לעזור במענה לכל כך הרבה נשים ולאפשר שקט נפשי 🙂 בת 36 , אמא לשלושה – לידה אחרונה לפני חצי שנה בדיוק, לא מניקה ( השדיים ממשיכים ליצר מעט חלב וזאת למרות שקבלתי כדור ליבש יום לאחר הלידה). כשנתיים מרגישה לסירוגין גירוד/ דקירות בשד ימין . לאחר הלידה הראשונה לפני 9 שנים הופיע על הפטמה בליטה קטנה בצבע הפטמה ( נבדקת כל שנה ע"י רופא כרורגית + אולטרסונד והכל תקין ). היום נבדקתי שוב כתוב : שד ימין – ללא ממצא סולידי או ציסטי , דוקט מורחב עם תוכן מעט סמיך. שד שמאל : ללא ממצא סולידי או ציסטי , בתי שחי : ללא אדנופתיה הרופא במכון טען כי הדוקט המורחב עם הנוזל לא קשור להיותי לאחר לידה ולא ממש הסביר רק טען כי הנ"ל לא דורש ברור נוסף . אשמח מאוד לדעתכם , האם הנוזל יכול להיות חלב ? סבתא מצד האבא נפטרה בגיל שישים מסרטן השחלות סבתא מצד האם עברה כריתה ( לא בטוחים כי הייתה מוצדקת בוצע ברוסיה ממש מזמן ) ונפטרה מסיבות אחרות המון שנים לאחר מכן . אגב, בבדיקה ידנית לא נמצאו גושים תודה גדולה מראש , אירית

08/10/2017 | 17:23 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, הממצא המתואר של צינור חלב מורחב אינו נדיר ואם אין ממצא חשוד בממוגרפיה וסונר ניתן לעקוב. התוכן אינו בהכרח חלב אלא הפרשות אחרות של צינור החלב. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד