הפרשה מהפטמות אצל גברים

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

17/05/2017 | 14:49 | מאת: תומר

שלום, אני בן 27 ומאז שאני זוכר את עצמי החזה שלי גדול ביחס לגברים אחרים. לפני מספר ימים לחצתי על הפטמות (יש לציין שזאת הפעם הראשונה שביצעתי בפעולה שכזו) ויצאה לי נוזל שקוף בכמות נמוכה משתי הפטמות. הלחיצות היו חזקות. אין לי כאב ומעולם לא היו לי. יש לציין כי אני סבור שיש לי גינקומסטיה אבל בעייה זו מעולם לא הפריעה לי ולכן לא טיפלתי בה. שאלתי האם הנוזל מהפטמה הוא דבר טבעי ואם לא מה יכול להיות ההסבר? תודה רבה

21/05/2017 | 17:36 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, זוהי תופעה מוכרת ובדרך כלל אינה פתולוגית. לעתים מופיעה בגיל ההתבגרות או בהקשר של נטילת תרופות. אני מציע להבדק אצל רופא משפחה או כירורג שד על מנת להסיר ספק. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד