ניתוח הוצאת פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/03/2017 | 10:57 | מאת: נעמה

שלום, בגיל 14 גילו אצלי פיברואדנומה בשד ימין ולאחר שנה הוציאו אותו. מאז חזר לי הגוש ונוסף לי אחד גם בצד שמאל ואני במעקב רפואי על הגושים (פיברואדנומות). ערכתי לשני הגושים בדיקות ביופסיה שהראו שהגושים לא מסוכנים. הגוש בצד ימין כרגע 2 ס"מ (לא גודל כבר תקופה) והגוש בצד שמאל כרגע כמעט 4 ס"מ (גדל ס"מ ב6 חודשים). היית ממליץ להוא את הגוש השמאלי? אני מפחדת בגלל שהוא גדול שהדבר יגרום לפגיעה בסימטריה של השדיים, לאחר הניתוח רקמות השד אמורות להתחדש או ששד שמאל יהיה פתאום קטן יותר מהאחר? אציין שאני בת 19.5 ונוטלת גלולות.

20/03/2017 | 16:38 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, כעקרון אנו ממליצים על כריתת פיברואדנומה מעל 3 ס"מ. בד"כ זה לא גורם לעוות השד שכן הגידול דוחק את הרקמה. אני ממליץ לפנות לכירורג שד ולהתייעץ בעניין. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד