תוצאות ממגורפיה שנעשתה לאחרונה ושאלות לגביי המשך בירור

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

09/03/2017 | 09:52 | מאת: עמית

בשנה שעברה בעת שעשיתי בדיקת סיטי לגביי גוש צווארי (יצא תקין) היה ממצא האדרתי בשד שמאל והמליצו לי לעשות ממוגרפיה. שתי שאלות יש לי: 1. מהו ממצא האדרתי? 2. לאחרונה הלכתי לעשות ממוגרפיה ואולטרסאונד- הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין אבל עדיין מבקשים שאעשה MRI מדוע? כך נכתב לי בתוצאות בשני הצדדים: לא נראו גושים בריקמה הרכה. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פברוגלאנדולארית - תקינה. צל העור והפטמה - תקינים. רושם: ללא ממצא חריג בבדיקה שדיים MRI - המלצות: מומלץ המשך ברור ב אודה לתשובה

09/03/2017 | 12:14 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, 1. ממצא האדרתי - כאשר מבצעים בדיקת הדמיה כגון CT או MRI מזריקים חומר ניגוד לוריד. חומר זה צובע את הרקמות בצורה מסויימת ומאפשר לנו לזהות ממצאים שונים. רדיולוג מנוסה מסוגל לקבוע אם ההאדרה = צביעה של רקמה, מבטאת מצב תקין או מצב פתולוגי. 2. כשתוצאת הממוגרפיה וסונר השדיים אינה חד-משמעית, מבצעים - MRI שדיים - בדיקה יותר רגישה . בברכה, ד"ר אביעד הופמן

09/03/2017 | 12:29 | מאת: עמית

אבל פה הם חד משמעיים, הלא כך? לפחות לפי התשובה שהעתקתי

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד