בדיקות ממוגרפיה לעומת mri?

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

27/02/2017 | 18:05 | מאת: ענת

אני אחרי כריתת שד ושחזור , לפני 5 שנים. מבנה השד הוא בחלקו פיברוגלנדורלי ובחלקו שומני. האונקולוג מתעקש לבצע בכל שנה בדיקת מוגרפיה בלבד . האם זו הבדיקה העדיפה או mri? תודה

27/02/2017 | 18:42 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום ענת, חסרים פרטים כגון גיל, סטטוס BRCA, סיפר משפחתי אך באופן עקרוני את השד שלאחר כריתה ושחזור ניתן להדמות עם סונר או MRI . את השד הטבעי בממוגרפיה וסונר. אם את בקבוצת סיכון גבוהה לחלות שוב בסרטן שד (סיכון של 30% ומעלה במהלך החיים) הרי שמומלץ לבצע MRI שדיים אחת לשנה. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

27/02/2017 | 18:54 | מאת: ענת

שלום, אופס, צודק , שכחתי להוסיף: כריתת השד לפני 5 שנים, בלוטת הזקיף הייתה נגועה, הוצאו 8 בלוטות, אני בת 57, אני לא נשאית brca, לאמי וסבתי (מאותו צד משפחתי) היה סרטן שד, לא אותו סוג, שלי כנראה הורמונלי, 6-7 שנות טיפולי פוריות. אני חוששת מקרינה חוזרת של הממוגרפיה. תודה

09/03/2017 | 11:59 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, לגבי השד שלא נותח - ניתן לעקוב עם ממוגרפיה וסונר שנתי. לגבי השד לאחר כריתה ושחזור - ניתן לבצע סונר בלבד אך בד"כ יבוצע MRI שנתי. אנו מעדיפים במקרים דומים לבצע MRI שדיים שנתי. הבדיקה יותר רגישה וחסרת קרינה אם כי יש יותר false positive כלומר קריאות שווא שמלחיצות את המטופלת והמערכת ולעתים בגינן תבוצע ביופסיה וכו'. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

08/03/2017 | 18:32 | מאת: ענת

אני אחרי כריתת שד ושחזור , לפני 5 שנים. מבנה השד הוא בחלקו פיברוגלנדורלי ובחלקו שומני. האונקולוג מתעקש לבצע בכל שנה בדיקת מוגרפיה בלבד . האם זו הבדיקה העדיפה או mri? כריתת השד הייתה לפני 5 שנים, בלוטת הזקיף הייתה נגועה, הוצאו 8 בלוטות, אני בת 57, אני לא נשאית brca, לאמי וסבתי (מאותו צד משפחתי) היה סרטן שד, לא אותו סוג, שלי כנראה הורמונלי, 6-7 שנות טיפולי פוריות. אני חוששת מקרינה חוזרת של הממוגרפיה. תודה תודה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד