שאלה בנושא ממצא בשד ש

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

23/02/2017 | 23:11 | מאת: שאלה

שלום,יש לי שאלה אני היום עברתי us שד למעקב בגלל פיבדלומה שיש לי השד שמאל מזה כ 3 שנים .באותו שד התגלה בשעה 12 כ 4 סמ מהפטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 7 מ״מ סונוגרפי שפיר ,ללא הספקת דם בתוכו .יש לציין שמדובר בממצא חדש משום שה us האחרון שעשיתי היה ביולי 2016 והממצא הזה לא היה.מה דעתך? האם מדובר במשהו מסוכן?האם כדי לעשות ביופסיה?הומלץ לי לחזור למעקב בעוד חצי שנה .אני ממש ממש בלחץ

26/02/2017 | 10:36 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, סביר להניח שמדובר בפיברואדנומה חדשה ולכן מעקב סונר כפי שהומלץ לך הנו סביר לחלוטין. אם את בחרדה גדולה מהעניין או מעל גיל 40, ניתן לבצע ביופסיה. בכל מקרה, תמשיכי מעקב של כירורג שד. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד