כאבים בשד שמאלי בזמן ללא לבישת חזיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

12/02/2017 | 21:43 | מאת: הילה 1

שלום, בת 47, סובלת מספר ימים בכאבים בשד שמאל בזמן שאיני לובשת חזיה. לעיתים זה בא בכאבים כמו דקירות. כאבים שבאים והולכים. במצב שכיבה הכל תקין. מורגש בזמן הליכה. כשאני בודקת ידנית מרגישה שהכאב הוא כביכול פנימי. אין גושים. מה זה עשוי להיות ? תודה

19/02/2017 | 14:36 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, כאבים בשדיים זו תלונה שכיחה מאד. הסיבה לכך לא תמיד ברורה אך ברוב המכריע של המקרים אין מאחוריה סיבה לדאגה. עליך להבדק על ידי כירורג שד ולבצע הדמיה (ממוגרפיה וסונר שדיים). אם הכל תקין - אין מקום לדאגה. בברכה, דר" אביעד הופמן

19/02/2017 | 18:43 | מאת: תחליף מוצלח יותר לממוגרפיה

תודה ד"ר אביעד. שמעתי שלזיהוי סרטן השד, ממוגרפיה רגילה לא תמיד מזהה. במיוחד אם זה בשלב הראשוני. איזו בדיקה כן ניתן לעשות ? אני מבינה שיש בדיקות שהן לא בסל הבריאות. בנוסף מה זה סונר שדיים ? המון תודה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד