תשובות לבדיקות שנעשו

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

12/02/2017 | 18:05 | מאת: זיוה

שלום. אני בת 47.בבדיקת MRI מתאריך דצמבר 2017: מוקד האדרה בלתי סדיר במרחק 7.3 ס"מ מהפטמה גודלו 0.7 ל 0.6 - BIRADS 4. מוקד האדרה באיזור ליטרלי עליון שליש אמצעי - BIRADS 3. באולטראסאונד שבוצע לאחר מכן נכתב - רושם לקשר לימפה אינטרה-ממרי. ברביע חיצוני עליון לא הודגמו ממצאים חשודים. BIRADS 3. MRI בעוד חצי שנה. שאלותיי: 1. מהו קשר לימפה אינטרה ממרי. 2. האם צריך לבצע ביופסיה? תודה

13/02/2017 | 15:24 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, קשר לימפה הוא בלוטת לימפה. לעתים בלוטות אלו נמצאות ברקמת השד עצמו וזה תקין. אינטא ממרי = בתוך השד. קשה לקבוע לגבי הצורך בביופסיה שכן חסרים פרטים כגון גורמי סיכון וכו'. בד"כ הרדיולוג מתרשם אם הממצא חשוד דיו ודורש ביופסיה. ממליץ בכל אופן להתייעץ עם כירורג שד. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד