תשובות של אולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

14/01/2017 | 21:20 | מאת: בתאל

ד״ר שלום, לאחר כאבים בפטמה שד ימין המקרינים לשד, כירורג שד טען כי אין שום דבר ובכל מקרה נתן הפניה לאולטראסאונד שד. תוצאות סונר: שד ימין- בשעה 12 כ1 ס״מ מהפטמה הודגם תהליך דמוי גוש בקוטר 0.73 ס״מ, ככל הנראה רקמתי. בסריקה של בית השחי:ב.מ.פ. המלצה לחזור על סונר בעוד כחצי שנה. האם יש ממה לדאוג? למה הכוונה גוש ככל הנראה רקמתי? תודה מראש.

15/01/2017 | 15:47 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, לפי התאור נראה כי מדובר בממצא שפיר שנראה בעיני הרדיולוג רקמתי (לא ציסטה, למשל). בכל מקרה אני ממליץ להשאר במעקב כירורג שד ולבצע סונר חוזר כפי שהומלץ. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד