וולודניה או וגיניסימוס

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

28/06/2019 | 15:21 | מאת: מאיה ש

כבר שנים שאני סובלת מכאבים ביחסי מין שעם הזמן למדתי למתן את זה ולעתים זה פשוט לא נעים לעתים נסבל, מה שאני מרגישה פשוט שהנרתיק שלי ממש מכווץ תמידית, להכניס טמפון גם לא כל כך נעים לפעמים. ניסיתי לעשות תרגילי רצפת אגן אבל קשה לי להתמיד מכיוון שיכולת השליטה שלי בשריר ממש כמעט אפסית, יכולה לכווץ לממש רגע אחד וזה משתחרר לבד.. השאלה היא - האם מדובר בוגיניסימוס או וולודיניה? ועוד דבר, אני מתכננת להכנס להריון בקרוב וחוששת מאוד מלידה במצב שהכל כל כך מכווץ.  איך מתכוננים להריון במצב הזה שתרגילי כיווץ כמעט בלתי אפשריים?

שלום רב, אם הבעיה היא כיווץ יתר בלבד אזי מדובר בווגיניזמוס, והטיפול הוא בפיזיותרפיה של רצפת האגן. את אמורה לעשות את הטיפול בהדרכת פיזיותרפיסטית של רצפת אגן שתנחה אותך ותעזור לך להשיג שליטה טובה בשרירים. מדובר בסדרה של טיפולים ולא במפגש בודד, זה עשוי לקחת זמן ומצריך עבודה הן בתרגול עם הפיזיותרפיסטית והן בתרגול עצמי בבית - אבל אין סיבה שלא תצליחי להגיע לתוצאה טובה.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)