לא מצליחים לחדור אלי

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

12/09/2017 | 22:16 | מאת: אחת

לאחרונה הכרתי בן זוג חדש אחרי תקופה ארוכה שהייתי לבד ושקועה עמוק בצער גידול הורים, תקופה של כשנתיים שלא קיימתי יחסי מין. כשניסינו לקיים יחסי מין לראשונה הוא לא הצליח לחדור אלי בשום פנים ואופן. מה עושים בנדון? אני בת 52, בגיל המעבר, ובריאה לחלוטין. אני גם ספורטיבית מאד ומאד מינית. כיצד פותרים את הבעיה הזאת? הבחור הספציפי סיים איתי את הקשר בגלל הנסיון האומלל הראשון הזה ואני חוששת לנסות להכיר שוב כדי שזה לא יקרה שוב. המון תודה

שלום לך, ראשית, חשובה כמובן תקשורת וסבלנות. גם אם יש בעיה בחדירה, יש דרכים אחרות להנאה גופנית וסיפוק מיני, חבל שקשר יסתיים בצורה כזו. לגופו של ענין - בגיל המעבר לעתים קרובות יש יובש נרתיקי, שמקשה על חדירה. הדרך הטובה ביותר להתגבר על כך היא ע"י תכשירים מקומיים של אסטרוגן, שמוחדרים לנרתיק (באופן קבוע) ומחזירים לרירית הנרתיק את המבנה והתכונות שהיו לה לפני גיל המעבר. התכשירים נמכרים במרשם רופא, דברי על כך עם רופא הנשים שלך. ישנם גם תכשירים שאינם על בסיס הורמונלי, אולם אלו לא גורמים לשינוי הרירית אלא רק לרטיבות מקומית. במקביל אני ממליצה על שימוש בחמרי סיכה, שמן צמחי כלשהו או ג'לים ייעודיים על בסיס סיליקון (עדיף) או על בסיס מים. אלו נמכרים ללא מרשם. במידה ויש קושי בחדירה גם לאחר שימוש בדרכים אלו כדאי לפנות לרופא הנשים לבדיקה והערכה מדוקדקת. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)