צלקת קלואידית בחזה באורך 5 ס״מ

דיון מתוך פורום  צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות

09/07/2018 | 02:11 | מאת: שחר

עברתי טיפול אחד של זריקות סטרואידים לצלקת . אני מרגיש שיש שיפור קל , והשאלה שלי היא עד כמה הצלקת יכולה להתכווץ ? כמה טיפולים צריך לעבור , ובאיזה תדירות עד להשלמת הטיפול ? כמו כן האם יש דרכים נוספות לטפל בצלקת במקביל לתקופת הזרקת הסטרואידים ?

הזרקת סטרואידים לקלואיד, ביחוד אם נעשית בצורה של מזרק ומחט סטנדרטיים בעלת יעילות משתנה לרוב נמוכה. אפשר לנסות להזריק פעמיים , אם השיפור לא משמעותי - אין טעם להמשיך. יש שיטות הזרקה מיוחדות המפזרות את התרופה בצורה שווה - כאן היעילות הרבה יותר גבוהה והכאב מינימלי. כמו כן מלבד סטרואידים יש תרופות אחרות שנוהגים להזריק -גם להן יש יעילות גבוהה יותר והן לא קיימות בקופות חולים , רק במסגרות פרטיות.

מנהל פורום צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות