שיזוף לאחר גמר שימוש באקנמיצין פלוס

דיון מתוך פורום  צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות

06/05/2017 | 19:43 | מאת: א

שלום, אני משתמשת בתמיסה אקנמיצין פלוס (מכילה טרטינואין ואריתורמיצין) לטיפול באקנה וצלקות. באזהרות כתוב שיש להמנע מחשיפה לשמש בעת השימוש- השאלה היא האם גם לאחר גמר השימוש יש איזשהי תקופה שבה אסור להשתזף?

06/05/2017 | 20:07 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

לגבי השימוש באקנמיצין פלוס - מרכיב הטרטינואין שנמצא בתכשיר הופך את העור לרגיש יותר לשמש . בהפסקת השימוש בתכשיר מפסיקה הרגישות לשמש . עם זאת אם את/ה סובל מאקנה וצלקות אקנה ממש לא מומלץ להשתזף ללא קשר לטיפול באקנמיצין פלוס . חשיפה לשמש יכולה לגרום להחמרה בכתמים פוסט אקנה ולגרום פיגמנטציה ואינה מומלצת . בנוסף ברוב המקרים יש צורך להמשיך קבוע במריחת טרטינואים ( כגון רטאביט ) בלילות למניעת חזרות של האקנה

מנהל פורום צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות