קשיי נשימה וגובה הרים

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

07/06/2014 | 23:31 | מאת: הילה

שלום, בתי בת 13, עד לפני שנתיים נחשבה כאסמטית ע"פי רופא הריאות. מאז הוא טוען שהיא כבר לא אסמטית. למרות זאת, מדי פעם, היא מתלוננת על קשיי נשימה ושומעים אצלה שיעולים קלים אך מטרידים של נסיון לקלוט חמצן או משהו דומה. אינהלציות לא עוזרות. מדי פעם אני שמה לה בלילה אדים חמים. הרופא הקשיב לריאותיה וטוען שזה כלום. בקיץ הקרוב אנו מתכננים לנסוע לחו"ל למקומות גבוהים של מעל 3000 מ'. האם יכולה להיות לה בעיה ? ומה ניתן לעשות כדי להקל עליה ? ובכלל מה דעתך על בעיות הנשימה שיש לה. היא לא ממציאה אותן. מי שנמצא לידה מרגיש את הקושי. תודה

08/06/2014 | 09:33 | מאת: ד"ר גיא גוט

שלום הילה, קשיי הנשימה של בתך יכולים לנבוע ממספר סיבות, בינהן אסתמה. בהחלט ממליץ על השלמת הבירור במסגרת מכון ריאות ילדים, בין היתר לצורך ביצוע תפקודי ריאה. במידה וכן מדובר באסתמה הגובה הרב אכן עשוי להוות בעיה ועל כן חשוב להשלים את הבירור לפני הטיסה.

מנהל פורום אסתמה ילדים