שימוש רציף בפלקסוטייד

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

18/08/2016 | 10:02 | מאת: אמא

שלום, בני סבל מהתקפי שיעול וקיבל משאף פלקסוטייד וונטלוין דרך air chamber/ בהתחלה נראה היה שלא משפיע עליו, ואח"כ הפסיק להשתעל לתקופה של שבועיים והפסקנו את הטיפול , מכיוון שהיו לו תופעות לואי שהשפיעו על השינה שלו וגם כי העדפנו לא לתת סטרואידים. מדי פעם יש לו התקף של שיעול (פעם ביום , לפעמים בשינה ). האם יש נזק בחזרה לטיפול בפלקסוטייד עד שהמצב יירגע, ואז להפסיק ? במילים אחרות :האם יש בעייה עם טיפול לסירוגין ? החשש הוא כי הוא בן שנה ושמונה חודשים באחוזון 3% בגובה...

שלום רב אפשר לקחתפליקסוטייד באופן קבוע זמן רב מבלי שיהיו לו השפעותשליליות כלשהן ( שבועות חודשים ואפילו שנים) אך לא צריך לקחתפליקסוטייד לאורך זמן רק אם יש באמת הצדקה הילד שלך צריך להיות בריא ללא כל שיעול ובכל התקף של שיעול עליךלדעתאיך לעצור את השיעול תוך יום יומיים. תסמיני אסתמה ממושכים (שיעול , חרחור, קושי בנשימה) יכולים לפגוע בגדילה של הילד. ולעות זאת טיפול מונע מסודר ( פליקסוטייד למשל) יכול למנוע את התסמינים ולגרום לגדילה תקינה הרופא המומחה למחלות ריאה בילדים צריך להמליץ לך באם לתת לילד שלך טיפול רק בזמן החמרה או לתת לו טיפול מונע קבוע לתקופה מוגבלת, המומחה צריך להסביר לך איך לתת את הטיפול ( מבחינת כמותית ומבחינה טכנית) ולכמה זמן להמשיך לתת את הטיפול. אם הילד שלך לא מחזיק מעמד בריא תקופות ארוכות ( 3 שבועות) ואת לא מצליחה להתגבר מהר על כל התקף של שיעול ( תוך יום יומיים) עליך לפנות לרופא מומחה. בינתיים ממליץ לך לשמוע סרט הדרכה באתר www.volovitz.co.il באתר יש גם כתבה על שיעול ממושך בברכה פרופ' ב. וולוביץ

21/08/2016 | 21:12 | מאת: אמא

ראיתי את הסרט - מצויין! ותודה רבה על התגובה. נרצה להגיע להתייעצות נוספת עמך.

מנהל פורום אסתמה ילדים