אסתמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

24/05/2014 | 23:43 | מאת: רינת

דר' גוט שלום, לבעלי הייתה אסתמה מגיל 7 עד 15. לאחותו לא, וגם לא להוריו. סבא וסבתא מצד האמא נפטרו מסרטן הריאות, יודעת ששניהם עישנו האם מחייב שלתינוק יהיה אסתמה? האם אסתמה היא תורשתית? תודה

25/05/2014 | 09:15 | מאת: ד"ר גיא גוט

רינת שלום, אסתמה היא אכן מחלה עם מרכיב תורשתי משמעותי, כלומר כאשר אחד או שני ההורים סבלו או סובלים מאסתמה לילדם/תם יש סיכון מוגבר לסבול אף הם. מאידך, מדובר בסיכון מוגבר ובוודאי לא בודאות, גם לסביבה השפעה משמעותית, למשל חשיפה לעשן סיגריות עלולה להגביר את הסיכון.

מנהל פורום אסתמה ילדים