התייעצות לגבי שימוש במשאף

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

20/05/2016 | 08:10 | מאת: שרונה

שלום ד"ר. בני בן ה-12 אובחן לפני כחודשיים כסובל מאסתמה. הוא קיבל מרופא הילדים טיפול באינהלציה (טרבולין ומי מלח ובנוסף משאף פליקסוטייד שהוחלף לאחר זמן מה בונטולין). הטיפול הושלם ובני הרגיש טוב יותר אך לאחרונה חוזרים לו ציפצופים ותחושה של ליחה שמפריעה לו לנשום (אין לו התקפים של קוצר נשימה). האם מותר להשתמש באחד המשאפים? האם אחד מהתכשירים שקיבלנו אמורים להינתן באופן כרוני או רק לפי הצורך? תודה רבה.

שלום שרונה ילד שיש לו ליחה, שיעול או צפצופים צריך לקבל טיפול כדי שתופעות אלו יעלמו נסי לתת את הטיפול שרשם לך הרופא אך אם הילד לא יצליח להיות בריא ללא שיעול או צפצופים למרות הטיפול מומלץ לפנות למומחה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים