טיפול מונע באסתמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

08/12/2015 | 09:40 | מאת: אורי

שלום רב, הבן שלי בגיל 12, סובל וסבל מאסתמה וקשיי נשימה לכל אורך חייו, כשהיה קטן טופל בזמן התקפים ע"י מכשיר אינהלציה וכדורי ביתניזול, ולאחר זמן מסויים עם התבגרות עברנו לטיפול ע"י משאף, וכבר 3-4 שנים הבן שלי נוטל סינגלר 5 מ"ג קבוע על בסיס יום- יומי. ההתקפים פחתו בצורה משמעותית. רציתי בבקשה להבין מכם , האם יש סיכון ותופעות ליווי מסוכנות על שימוש רב בסינגלר, האם הטיפול הזה יעיל ואמין. והאם קיים סיכוי שהמחלה תחלוף ותעבור לבד (בגיל 12 היום). תודה לכם מראש

08/12/2015 | 15:21 | מאת: ד"ר גיא גוט

אורי שלום. אענה בסדר הפוך. אסתמה היא המחלה הכרונית השכיחה ביותר וסובל ממנה אחד מכל 10 אנשים. מרבית המקרים שבה המחלה חולפת מתרחשים לפני גיל בי"ס אך גם בהמשך יתכן שהמחלה תעבור. הטיפול בסינגולר הוא בטוח מאד ותופעות הלוואי המעטות הקיימות אינן קשורות למשך הטיפול. אם זאת במידה ותדירות ההתקפים וחומרתם ירדו, יתכן מאד שבנך אינו זקוק כלל לטיפול מונע. מציע שתפנה למומחה ריאות להערכה והחלטות על המשך הטיפול.

מנהל פורום אסתמה ילדים