בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

09/03/2015 | 07:22 | מאת: בתאל דחוף

שלום רב, בני בן השנה ועשרה חודשיים, שמתי לב בחודשים האחרונים, רק במישוש שיש לו בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר בשני הצדדים ומסביב יש עוד כמה קטנות, הן לא בולטות רק במישוש, עליי לציין שהוא אסמטי וסובל מדרכי הנשימה העליונות באופן תכוף ותמיד מנוזל, משתעל, מטופל בסניגולייר והיה מטופל לאחרונה באנטיביטיקה בגלל דלקת ריאות והתקף אסטמה חמור, האם עליי לדאוג אני ממש מפחדת... תודה מראש

15/03/2015 | 10:20 | מאת: ד"ר גיא גוט

בלוטות צוואריות מוגדלות הן תופעה שכיחה מאד בילדים ובד"כ מופיעות בתגובה למחלות ויראליות, בדומה למה שציינת לגבי בנך. בכל מקרה, הממצא אינו קשור לאסתמה. במידה ואין שינוי בגודל הבלוטות או שחלה הגדלה הדרגתית מומלץ שיבדק על ידי הרופא המטפל.

מנהל פורום אסתמה ילדים