שילוב אנזיל ואוגמנטין ביחד לילדה בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

15/03/2024 | 14:08 | מאת: יוסי

שלום רב , הרופא המליץ על שילוב של שתי אנטיביוטיקות ביחד , לילדה הייתה דלקת קלה בריאה לפני שבועיים , עברה טיפול אנטיביוטי ועכשיו עדיין קצת מנוזלת , האם חייב לשלב את שתי התרופות או אפשר רק אחת ?

באופן עקרוני אפשר לתת את שתי התרופות יחד. אני משתמש כמעט אך ורק באזניל ברוב המחלט של המקרים ורק במקרים שבהם מודבר בדלקת ריאות חדקית אמיתית ברורה אני משתמש רק במוקסיפן או אוגמנטין. אך אם הרופא לא יכל הלחליט אם מדובר בדלקת ריאות חידקית אמיתית או במצב בעקבות התקף של אסתמה הוא ההחליט לתת טיפול לשתי האפשרויות בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים