הורדה הדרגתית של משאף פליקסוטייד

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

05/03/2024 | 21:34 | מאת: אסתי

שלום, ביתי בת השנה ו3 חודשים השתמשה בפליקסוטייד כטיפול מונע בערך כחודש וחצי. הבנו שצריך להוריד את המינון באופן הדרגתי כי עלולות להיות תופעות לוואי אם מפסיקים שימוש בבת אחת. בהתחלה נתנו 100 מק"ג פעמיים ביום במשך חודש (2 לחיצות של 50), אחר כך ירדנו ל50 בבוקר ו100 בערב למשך שבוע, אחר כך הורדנו את ה50 מהבוקר ונשארנו רק עם לחיצה אחת של משאף של 125 מק"ג בערב. השאלה היא מתי אפשר להפסיק את השימוש בערב? כמה ימים יספיקו כדי שהגוף יגמל מהמשאף? תודה מראש.

אין צורך לרדת באופן הדרגתי בטיפול מונע בפליקסוטייד . ברגע שנגמרה התקופה שהמומחה הקציב לילד לקחת את הטיפול צריך להפיסק מיד .

מנהל פורום אסתמה ילדים