מרווח בין סרוונט לונטולין

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

12/01/2024 | 12:48 | מאת: הדר

שלום שוב אם נוצר התקף אסטמה למרות נטילת הסרוונט- האם צריך להיות מרווח שעות מסויים בין לקיחת הסרוונט לבין מתן אנהלציית ונטולין? תודה רבה

עעקרונית סרוונט מרחיב את דרכי הנשימה ל 12 שעות וונטולין ל 6 שעות אבל טיפול חד פעמי בסרוונט לאחר ונטלין או בונטלין לאחר סרוונט לא מהווה בעיה. אסור לקחת את שתי התרופות במקביל יחד במשך הרבה ימים. אך במעבר בין אחת לשניה אין בעיה לתת את הסרוונט פחות מ 6 שעות לאחר הונטלין באינהלציה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים