משאף פליקסוטייד

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

22/07/2023 | 21:28 | מאת: נאווה

שלום למה לפעמים נותנים טיפול מונע במשאף פליקסוטייד 2 לחיצות פעמיים ביום ולפעמים נותנים לחיצה אחת פעמיים ביום? האם באמת יש תועלת בשתי לחיצות בו זמנית או שהוכח שזה לא יעיל? תודה רבה

יש רופאים, כולל רופאים מומחים שחושבים שלתת לילד קטן 2 לחיצות פליקסוטיד 125 2 פעמים ביום זה טיפול טוב ובטוח. אני לא ממליץ למטופלים שלי לקחת טיפול מונע הכולל 2 לחיצות פליקסוטיד 125 פעמיים ביום כיוון שאני משוכנע שמדובר במינון גבוה מאד של התרופה שיכול להיות קשור בתופעות לוואי לא רצויות. במקרה שפלקסוטיד 125 לחיצה אחת 2 פעמים ביום לא עוזר אני מתיע טיפול אחר . בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים