משאפי אסטמה והשמנה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

16/07/2023 | 18:48 | מאת: מיכל

שלום רציתי לדעת האם משאפי אסטמה שמכילים סטראואידים כמו- פליקסוטייד\Qvar יכולים לגרום להשמנה? קראתי שסטראואידים מסוג קורטיזול גורמים להתנפחות ואגירת נוזלים בגוף. האם תופעה זו מתרחשת גם בנטילת משטף פליקסטייד\Qvar לאורך זמן ממושך?

משאפי אסטמה המכילים סטרואידים לא גורמיפ להשמנה כולל משאף פליקסוטייד וקיוואר בנגוד לכך סטרואידם הניתנים דרך הפה (כמו בטנזול או פרידניזון)אם הם ניתנים לאורך זמן או במינונים גבוהים יכולים לגרום לתופעות לוואי קשות כולל השמנה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים