התקף שיעול ונשימות מהירות

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

13/12/2022 | 18:32 | מאת: אמא מודאגת

שלום אני אמא לבת ארבע השנה קרה לה שלוש פעמים התקפים של שיעול שמלווה בנשימות מהירות בשינה פעם חודש מאי טופלה בבית חולים בונטולין ובטנזול והשפתר מיד המצב פעם חודש 10 טופלה טניהלציה ונטולין ואחרי שלוש פעמים היא החלימה והיום גם קרה לה תמיד מתחיל כאשר היא מנוזלת ונזלת לא נוזלת אצלה בסוף כך זה נגמר היום התחלתי גם מכשיר ונטולין ארי שהתחילה לנשום במהירות בשינה פעם הינו אצל רופא ראיות שהאזין לריאות ואמר שהכל תקין וצילום תקין וביקש סתם לבצע תבחין זיעה אני קראתי על המחלה והעלפתי מפחד אבל תסמינים של המחלה לא נמצאןת אצל הילדה שלי ולא עשיתי הבדיקה האם זה נחשב למלחלות שכיחות אצל ילדים האם זה נחשב לאסטמה מה הבדיקה שמבחינה שיש לה אסתמה תודה אמא מודאגת

שלום רב ילד לא צריך להשתעל בכלל אפילו לא שיעול קל. מתוך כל 10 ילדים בגן ל 4 ילדים יש אסתמה של ילדים. לילד שמשתעל הרבה יש בעיה בדרכי הנשימה הניתנת למניעה ולטיפול. אפשר לקרוא לבעיה זו בשמות שונים. כמו: רגישות יתר של דרכי הנשימה, תגובתיות יתר של דרכי הנשימה, אלרגיה של דרכי הנשימה, ברונכיוליטיס, ברונכיט ספסטית, סטרידור, דלקות ריאות חוזרות, נזלת שנכנסת לריאות ועוד שמות רבים. השם לא חשוב מה שחשוב הוא שלא צריך לתת למצב זה להימשך. אפשר וצריך להשתלט על המצב אם נותנים את הטיפול הנכון. היום ניתן לשלוט שליטה מוחלטת במחלת האסתמה של הילדים ולהגיע למצב שהילד לא ישתעל בכלל וכל פעם שהוא מתחיל להשתעל אפשר להצליח להשתלט על השיעול תוך כמה ימים. כדי לשלוט על המחלה צריך לדעת מהי אסתמה בילדים ואיך צריך לטפל נכון במחלה. אני ממליץ לך לשמוע סרט ההדרכה על המחלה והטיפול בה הנמצא באתר www.volovitz.co.il . בסרט ההדרכה תמצאי מידע מפורט על המחלה ועל הטיפול בה . תוך שמיעת סרט ההדרכה תקבל תשובות לשאלות הקשורות באסתמה כמו : מה לעשות כדי למנוע את הופעת השיעול והצפצופים, מה קורה בריאות בזמן התקף ,למה הילד מצפצף או משתעל, איך להחליט שמדובר בהתקף של אסתמה, מה לעשות כשמחליטים שיש התקף, מה עושות התרופות, מהם סטרואידים הניתנים לשתיה דרך הפה ומהם סטרואידים נשאפים , האם יש קשר לתורשה, מתי המחלה עוברת ושאלות נוספות. במידה והרופא המטפל בילד שלך לא מביא אותו למצב שבו הוא מפסיק לגמרי להשתעל ואתם לא מצליחים להשתלט על ההתקפים של הילד בעצמכם עליכם לפנות ליעוץ אצל רופא מומחה במחלות דרכי הנשימה בילדים. בקשר לבדיקת זיעה . אסטמה יש ליותר ממילין ילדים ו CF יש בכל הארץרק ל 600 אנשים כולל מבוגרים רובם המוחלט יש CF במשפחה לכן אני לא נוהג לשלוח לבדיקת זיעה כל ילד שמתשעל רק לילד יש לו במשפחה מישהוא שסבל מ CF או ילד עם פגור ניכר בגדילה או ילד שיש לו סמינים אחרים של CF או ילד שלא מגיב טוב לטיפול האנטי אסטמתי שאני נותן בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים