טיפול תרופתי לאסתמת ילדים (עור ונשימה)

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

08/11/2022 | 14:07 | מאת: בתיה

שלום וברכה, הילד שלי בן שנה ורבע סובל מאסטמה של העור. בחודשיים האחרונים הוא ממש גדוש בליחה, צרוד ומשתעל המון. הרופא ילדים אבחן שיש לו גם אסטמת הנשימה ורשם לו טיפול שכולל בטנזול לשלושה ימים (3 כדורים ליום), משאף ונטולין לחמישה ימים ומשאף פלקסוטייד לחודש, וזאת בנוסף למשחות הסטרואידיות שהוא רשם בשביל העור (אטופיק דרמטיטיס). רציתי לשאול - האם הכמות הגדולה של הסטרואידים לא עלולה להזיק חלילה? האם אפשר לוותר על הבטנזול ולהשתמש רק במשאפים? אשמח לחוות דעת. תודה רבה!

שלום בתיה אמנם הטיפול המקובל על ידי רופאים רבים ,בהתקפי שיעול שנגרמים על ידי אסטמה הוא בטנזול, אני במשך 50 שנות טיפול בילדים אסטמטיים לא נתתי לאף ילד כדור בטנזול כדי להתגבר על התקף אסטמה (בגלל תופעות הלוואי הרבות של התרופה )יש דרך אחרת בעזרת תרופות רגילות לטפל נכון בילד אסטמי ללא שימוש בסטרואידים דרך הפה . כדי להבין מהי אסמה ואיך מטפלים בה ראי סרט הדרכה באתר www.volovitz.co.il ולאחר מכן קבעי תור ליעוץ אצל רופא מומחה למחלות ריאה בילדים שיאבחן מה יש לילד שלך ואיך למונע את ההתקפים ואיך להשתלט מהר על כל התקף ללא שימוש בסטרואידים דרך הפה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים