התקפיים אסטמה חוות דעת

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

14/10/2022 | 20:49 | מאת: אמא מודאגת

שלום אני אמא לבת ארבע מאז הבת שלי כמעט פעמיים בשנה יש לה התקף אסטמה שמתחיל קודם כל בנזלת אחורית שלא נוזלת אחר כך לשיעול ובסוף קוצר נשימה בשינה שמתבטא בנשימות מהירות ועם מאמץ הבטן עולה ויורדת במהירות השנה הזו ההתקף היה בחודש מאי והיום התחיל עוד התקף שהבחנתי ישר והתחלתי בונטלין אחרי שהתייעצתי עם רופא שלה וראה סרטון איך היא מתנשמת בשינה ללא חום כלומר הבת שלי יש לה בשנה שני התקפים ואני מרגישה שזה קורה במעברים  מעבר לקיץ או מעבר חורף היינו פעם אצל רופא ראיות עם צילום שאמר הכול תקין היינו בזמן שהיא הייתה בריאה ובחודש מאי התאשפזה ברמבם וקיבל אנהלציות עם צילום חזה תקין ואמרו שזה תקף אסטמה בחודש הבא יש לנו תור תבחין אלרגיה היינו אצל רופא אף אוזן גרון שהבחין כנוניות מוגדלות ומוגדשות עם מחיצה לימין ונזלת שלה לא נוזלת מה עלי לעשות כאשר ההתקף לה מתחיל אני מרגישה שאני חסרת אונים ויש לציין שהיא מגיבה לטיפול באנהלציות האם שני התקפים בשנה נחשה להרבה האם אולי יש לה אלרגיה וזה קורה בגלל זה אשמח לחוות דעת האם שימוש באנהלציות וסטרודים מזיק לה פעמיים בשנה תודה

לילדה שלך יש בעיה שנתן להשתלט עליה אם מטפלים טוב בילדה .ילדה לא צריך להשתעל בכלל ולא צריכהך לסבול מהתקפי קוצר נ/שימה , אפילו לא שיעול קל. מתוך כל 10 ילדים בגן ל 4 ילדים יש אסתמה של ילדים. לילד שמשתעל הרבה יש בעיה בדרכי הנשימה הניתנת למניעה ולטיפול. אפשר לקרוא לבעיה זו בשמות שונים. כמו: רגישות יתר של דרכי הנשימה, תגובתיות יתר של דרכי הנשימה, אלרגיה של דרכי הנשימה, ברונכיוליטיס, ברונכיט ספסטית, סטרידור, דלקות ריאות חוזרות, נזלת שנכנסת לריאות ועוד שמות רבים. השם לא חשוב מה שחשוב הוא שלא צריך לתת למצב זה להימשך. אפשר וצריך להשתלט על המצב אם נותנים את הטיפול הנכון. היום ניתן לשלוט שליטה מוחלטת במחלת האסתמה של הילדים ולהגיע למצב שהילד לא ישתעל בכלל וכל פעם שהוא מתחיל להשתעל אפשר להצליח להשתלט על השיעול תוך כמה ימים. כדי לשלוט על המחלה צריך לדעת מהי אסתמה בילדים ואיך צריך לטפל נכון במחלה. אני ממליץ לך לשמוע סרט ההדרכה על המחלה והטיפול בה הנמצא באתר www.volovitz.co.il . בסרט ההדרכה תמצאי מידע מפורט על המחלה ועל הטיפול בה . תוך שמיעת סרט ההדרכה תקבל תשובות לשאלות הקשורות באסתמה כמו : מה לעשות כדי למנוע את הופעת השיעול והצפצופים, מה קורה בריאות בזמן התקף ,למה הילד מצפצף או משתעל, איך להחליט שמדובר בהתקף של אסתמה, מה לעשות כשמחליטים שיש התקף, מה עושות התרופות, מהם סטרואידים הניתנים לשתיה דרך הפה ומהם סטרואידים נשאפים , האם יש קשר לתורשה, מתי המחלה עוברת ושאלות נוספות. במידה והרופא המטפל בילד שלך לא מביא אותו למצב שבו הוא מפסיק לגמרי להשתעל ואתם לא מצליחים להשתלט על ההתקפים של הילד בעצמכם עליכם לפנות ליעוץ אצל רופא מומחה במחלות דרכי הנשימה בילדים. רפא אאג לא יעזור וגם רופא אלרגיה לא יעזור. בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים