נשימות עמוקות - שאלה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

04/10/2022 | 08:49 | מאת: שיר

שלום רב, בחודש האחרון ביתי החלה לקחת נשימות עמוקות מידי פעם במהלך היום (לא קורה בלילה) פניתי לרופאת המשפחה לאחר סטורציה תקינה ובדיקה של הנשימה אמרה שהכל נראה לה תקין ויכול להיות שזה על רקע רגשי. בצילום רנטגן ממצאים: צל הלב והמיצר אינו מורחב. ניפוח יתר, ציור אינטרסטיאצלי, מעט מודגש באזורים הפריהילריים דו"צ. לא הודגם תסנין ריאתי. סינוסים קוסטופרניים מימין - חופשי משמאל - סתום. האם יש קשר בין הנשימות העמוקות לתוצאות הבדיקות? תודה

29/01/2023 | 11:02 | מאת: פרופ' בנימין וולוביץ

לצערי ראיתי את שאלתך רק עכשיו. לא ניתן לקבוע בוודאות את הסיבה לתופעה שתאת אך קרו בלוודאי שלא מדובר בתופעה שקורה באסטמה אלא תופעה רגשית/נפשית ואם התופעה נמשכת או חוזרת אני מצליח במטופלים עם תופעה דומה להפסיק אותה ( ללא תרופות) בדרך שפתחתי במשך השנים בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים