ונטולין משאף מול אנהלציה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

13/08/2022 | 21:37 | מאת: חני

שלום, מדוע ההמלצה היא לתת את הונטולין במשאף ולא באנהלציה? מה ההבדל ? שנית, קראתי שמומלץ להגביל את אנהלציית הונטולין ל 3 ימים. האם זה נכון גם לגבי משאף ונטולין? תודה .

למשאף ולאינהלציה יש שני תפקידים שונים בהתקף של אסתמה . על התקף קל ניתן להתגבר על ידי שימוש במשאפים אך בהתקף קשה צריכים להשתמש באינהלציות . באינהלציות כמות התרופה הניתנת היא הרבה הרבה יותר גבוהה ממה שניתן לקבל בעזרת משאף ולכן היא הרבה יותר יעילה. הרופא המומחה ידריך אותך מתי להשתמש במשאפים ומתי באינלהציות בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים