נורפין בהתקף של אסטמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

12/06/2022 | 20:09 | מאת: מאי

שלום בן 4 כמעט פעמיים בשנה חולה בווריוס דרכי נישמה שיעול ליחתי ונזלת וחום נותנת לו נורפין להורדת חום עכשוי במקרה קראיתי להסבר על התרופה של נורפין שאסור להשתמש במקרה של אסתמה בגלל שיקבלו דוייחים מועטים שהיא גורמת יותר מדי לתסמינים משהו כזה ואני תמיד השתמשתי בנורפין האם יגרם נזק והאם באמת אסור להשתמש בנורפין בתקופת התקף אני נלחצתי מזה

לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי שליליות. לכן ילד שקיבל נורופן בהתקף אסתמה והיתה החמרה שקשורה לנורופן צריך להמנע מלקיחת נורופן בהתקף של אסתמה הבא שלו . התקבלו דיווחים מעטים מחולי אסתמה שאיבופרופן גרמה להחמרת תסמיני האסתמה או לתסמינים של רגישות־יתר. אסור להשתמש באיבופרופן אם נטילת אספירין גרמה בעבר להחמרת אסתמה או לתסמינים של רגישות־יתר בשאר המקרים כאשר רופא ממליץ על נורופן אפשר לקחת אותו גם בזמן התקף של אסתמה. בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים