חוות דעת .............

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

08/06/2022 | 19:52 | מאת: אמא

שלום אשמח ליעוץ וכוונה בת שלי 3 וחצי אושפזה ברמבמם מחלקת ילדים משך 3 ימים עקב חום יומיים שיעול והתנשמות החום הפסיק ביום השלישי בקבלה ראיות כניסת אוויר מופחתת דו״צ אקספריום מאוקך עם צפצופים קרפיטציוצ דו״צ בסיכום כתוב ילדה עם תמונה קלינת של החמרה ב HRAD כהנ״ה על רקע ויראלי. היא נזקקה לחמצן בלילה הראשון ירד ל 88 טופלה באינהלציות ובטנזול שוחרננו להמשיך עוד יומיים שלושה אינהלציות ביצעו ציולם חזה : ספק טשטוש מאחורי צל הלב משמאל ללא תסנין לובארי עכשוי יש לציין שלפני שלושה חודשיים ביצענו צילום חזה עקב חום ודלקת שקדים ושלול דלקת ראיות ביצעו צילום חזה תקין לגמרי וגם פעם לפני שנתיים צילום חזה גם היה תקין הרופאים במחלקה לא התרגשו מצילום ואמרו לנו שזו דלקת במערכת הנשימה העליונה והצילום זה ממחלה ולא משהו חיידקי שצריך אינטביוטיקה הבת שוחחרה במצב טוב וממשיך בטיפול גם הופנו אותנו לאף אןזן גרון בגלל שאמרתי להם שהיא תמיד מתחיל בנזלת שלא נוזלת והיא מוגדשת באף ויורדת מאחורה כאשר הייתי פעם אצל ממוחה ואמר שיש לה כנוניות מגדלות משהו כזה ונתן לנו תרסיס למשך חודש את המחלה הזו של הנשימה קורה אולי פעמיים שנה כמעט בחודש נובמבר ואלי גם בתחילת קיץ לא יודעת לדייק אבל כל נזלת לפעמים הופכת לחרחורים עליונים אבל זה עובר בלי תרופות הפעם היה יותר רציני זמן רב לא משתמש באינהלציות ולא משתמשת גם בבטנזול גם היינו פעם אצל רופא ראיות האזין לראיות אמר שהכל תקין ופנה אותנו לאף און גרון לא יודת האם זו סוג של אסטמה ומהה הגדרה שלה או הבעיה מתחילה באף מה דעתך על צילום החזה לא יודעת מדואגת קצת

שלום רב את מספרת סיפור קלסי שאותו אני שומע כל הזמן מזה 50 שנה . כתבת שאלה ארוכה קבל תשובה ארוכה ילד לא צריך להשתעל בכלל אפילו לא שיעול קל. מתוך כל 10 ילדים בגן ל 4 ילדים יש אסתמה של ילדים. לילד שמשתעל הרבה יש בעיה בדרכי הנשימה הניתנת למניעה ולטיפול. אפשר לקרוא לבעיה זו בשמות שונים. כמו: רגישות יתר של דרכי הנשימה, תגובתיות יתר של דרכי הנשימה, אלרגיה של דרכי הנשימה, ברונכיוליטיס, ברונכיט ספסטית, סטרידור, דלקות ריאות חוזרות, נזלת שנכנסת לריאות ועוד שמות רבים. השם לא חשוב מה שחשוב הוא שלא צריך לתת למצב זה להימשך. אפשר וצריך להשתלט על המצב אם נותנים את הטיפול הנכון. היום ניתן לשלוט שליטה מוחלטת במחלת האסתמה של הילדים ולהגיע למצב שהילד לא ישתעל בכלל וכל פעם שהוא מתחיל להשתעל אפשר להצליח להשתלט על השיעול תוך כמה ימים. כדי לשלוט על המחלה צריך לדעת מהי אסתמה בילדים ואיך צריך לטפל נכון במחלה. אני ממליץ לך לשמוע סרט ההדרכה על המחלה והטיפול בה הנמצא באתר www.volovitz.co.il . בסרט ההדרכה תמצאי מידע מפורט על המחלה ועל הטיפול בה . תוך שמיעת סרט ההדרכה תקבל תשובות לשאלות הקשורות באסתמה כמו : מה לעשות כדי למנוע את הופעת השיעול והצפצופים, מה קורה בריאות בזמן התקף ,למה הילד מצפצף או משתעל, איך להחליט שמדובר בהתקף של אסתמה, מה לעשות כשמחליטים שיש התקף, מה עושות התרופות, מהם סטרואידים הניתנים לשתיה דרך הפה ומהם סטרואידים נשאפים , האם יש קשר לתורשה, מתי המחלה עוברת ושאלות נוספות. במידה והרופא המטפל בילד שלך לא מביא אותו למצב שבו הוא מפסיק לגמרי להשתעל ואתם לא מצליחים להשתלט על ההתקפים של הילד בעצמכם עליכם לפנות ליעוץ אצל רופא מומחה במחלות דרכי הנשימה בילדים. רופא אאג לא עזור וצילום חזה לא יקדם אותך בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים